top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

5 beneficis del xiitake

Els nostres aliments amb xiitake:



El bolet xiitake és originari de l'est d'Àsia. Aquests bolets tenen el rècord de ser el segon més popular i el tercer més conreat que existeix en l'actualitat. S'usa com a planta medicinal a la medicina tradicional a causa dels molts beneficis per a la salut documentats en llibres de medicina antics. Té una textura carnosa, un sabor i una aroma excel·lent que el distingeixen entre la resta.


Entre alguns dels principals beneficis podem trobar:


Millora la salut de la pell


Una combinació de seleni, vitamina A i vitamina E ajuda a alleujar l'acne i el seu efecte de deteriorament en la pell. Sabies que dos-cents grams de bolets xiitake produeixen al voltant de 11,4 mil·ligrams de seleni? Aquesta xifra puja a l'16% de la valor que necessita valor diari. És per això que els xiitake són un remei natural eficaç per a l'acne. El contingut de zinc en els xiitake també ajuda a enfortir el sistema immunològic i millorar la curació de la pell a reduir l'acumulació de DHT.


Excel·lent font d vitamina D


Pots obtenir una quantitat decent d'aquesta vital vitamina dels fongs xiitake. La vitamina D és crucial per a la formació d'ossos i dents sanes i minimitza el risc de diabetis, malalties cardiovasculars i malalties autoimmunes. Aquesta vitamina també és necessària per a l'absorció i el metabolisme normals de el fòsfor i el calci.


Altres beneficis de la vitamina D inclouen el suport per al funcionament adequat de el sistema immunològic i el manteniment de funcions cerebrals saludables. També redueix la gravetat dels atacs d'asma i redueix els riscos d'esclerosi múltiple i artritis reumatoide en les dones.


Augmenta les funcions energètiques i cerebrals


El fong xiitake té un alt nivell de vitamines B, per això fa un excel·lent treball donant suport a les funcions suprarenals. També juga un paper crucial en la conversió de nutrients dels aliments en energia. També ajuden a millorar l'equilibri hormonal, augmenten l'enfocament i les funcions cognitives. Aquesta deficiència condueix a baixades d'energia, pensaments ennuvolats i glòbuls vermells no saludables, entre molts altres símptomes.


Redueixen el colesterol i són utilitzats per remetre malalties circulatòries


Menjar xiitake afavoreix que les persones que pateixen hipercolesterolèmia redueixin els seus nivells de colesterol i triglicèrids gràcies al seu contingut en lentinacina i, sobretot, a el de astragaleta. A més, és també gràcies a la lentinacina i la astragaleta que serveixen per al control de la hipertensió i reduir la viscositat de la sang, el que ajuda a una millora d'aquells que pateixen patologies circulatòries.


Ajuden a tenir una bona digestió


Que el xiitake sigui considerat un excel·lent digestiu es deu al fet que conté enzims com la pepsina i tripsina, pel que és molt bona idea incloure-ho en guisats i menjars que acostumin tenir difícil digestió.




9 views
bottom of page