bodego-elaborats.jpg

Aliments amb valor social

VALOR SOCIAL

El projecte social

Onyar és un projecte d'inserció laboral de persones amb discapacitat gestionat pel Grup Fundació Ramon Noguera.

 

Al Grup Fundació Ramon Noguera treballem per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a Girona i a la comarca del Gironès. Ens identifiquem com una entitat solidària, propera al territori i a les persones, amb una clara vocació de servei públic.

Un dels nostres objectius és generar oportunitats d’ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual a través de la gestió directa de diferents línies d’activitat productives, i una d’aquestes línies és la producció d’aliments ecològics Onyar.

El creixement en el consum de l’alimentació ecològica realment ens obre un ventall important d’oportunitats per tal de seguir mantenint l’ocupació i, alhora, també amb visió de futur, per incrementar aquesta oferta de treball per a les persones més vulnerables. En aquest sentit, contribuïm doblement a crear una societat més justa i més sostenible.

Missió

La missió del Grup Fundació Ramon Noguera és treballar per garantir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i millorar la seva qualitat de vida, i la de les seves famílies, així com també la dels infants que presenten dificultats en el seu desenvolupament, per contribuir a la creació d’una societat més solidària i inclusiva.

Història

· 1965

Neix l'Associació Àngelus, la primera associació de famílies de la província de Girona que impulsa i gestiona serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Gironès. 

· 1993

Es crea l'Associació per la Integració Sociolaboral, una associació de famílies de Quart properes al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

· 1995

Es constitueix la Fundació Ramon Noguera a partir de l'Associació Àngelus, i reb el nom del fundador d'aquesta associació de famílies com a reconeixement a la seva tasca en relació als drets del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

 

· 2004

Neix la Fundació Onyar-La Selva fruit de l'evolució de l'Associació per la Integració Sociolaboral, amb la finalitat d'integrar social i laboralment persones amb discapacitat.

 

· 2012

A partir d'una visió estratègica per impulsar les seves grans àrees de gestió social i laboral, la Fundació Ramon Noguera lidera un projecte de futur creant el Grup Fundació Ramon Noguera.

Per la seva banda, la Fundació Onyar-La Selva inicia la producció i comercialització d’aliments ecològics com una via d'inserció laboral de persones amb discapacitat.

 

· 2017

La Fundació Onyar-La Selva s'integra al Grup Fundació Ramon Noguera, que passa a gestionar l'activitat amb un objectiu de creixement i expansió del projecte d'alimentació ecològica.

L'equip humà

Onyar és un projecte social de persones per a persones, gent que treballa amb un objectiu comú, amb il·lusió i passió per la seva feina. En aquest vídeo podeu veure algunes de les cares que formen part de l'equip d'Onyar.