top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Propietats nutritives de les ametlles

L'ametlla és la llavor comestible del fruit de l'ametller dolç, de color blanc brillant embolicada amb una coberta marró vermellosa, i es consumeix com a fruita seca, crua, fregida i/o salada.


El cultiu de l'ametlla té els seus orígens fa més de cinc mil·lennis, quan els habitants de l'antiga Pèrsia i Mesopotàmia van començar a cultivar les varietats dolces.

Els fenicis, un poble que tenia una veneració especial per aquest fruit sec, van introduir l'ametlla a la península ibèrica a través de les rutes marítimes del Mediterrani. A l'Edat Mitjana es va convertir en un ingredient de luxe als banquets. Però no va ser fins al segle XIX que els ametllers es van popularitzar compartint paisatge amb les oliveres.


Les propietats saludables de les ametlles són moltes. Cada ametlla és una autèntica píndola nutritiva:


1. Tenen un alt contingut en vitamines i antioxidants


Les ametlles són riques a Vitamina E, un potent antioxidant, i tan sols 30 gr d'ametlles cobreixen fins a un 63% de les necessitats diàries. A més, compten també amb propietats antiinflamatòries i altres vitamines del grup B, especialment riboflavina o vitamina B2.


2. Són font de proteïnes


A cada 100 grams d'ametlles hi trobem 20 de proteïnes, per la qual cosa són una bona font d'aminoàcids essencials.

3. Ajuden a controlar el pes


El seu alt contingut en fibra exerceix un efecte saciant i facilita el trànsit intestinal. A més, cal tenir en compte que entre el 10 i el 15% de les calories que contenen no són absorbides per l'organisme.


4. Tenen una important aportació de greixos saludables


Més de la meitat del pes de l'ametlla es deu al contingut en àcids greixos: el 65% són monoinsaturades (com l'oli d'oliva), el 26% poliinsaturades i menys d'un 10% saturades. El patró de greixos més saludable.


5. Calci i altres minerals


Una ració de 30 grams d'ametlles cobreix el 9% de les necessitats diàries de calci. Així mateix, aquests 30 grams proporcionen a l'organisme el 15% del magnesi necessari al dia i el 17% del fòsfor.


6. Energia


La seva aportació en hidrats de carboni (9,3%) no és gaire significativa, però és interessant quan es té en compte que la majoria d'aquests glúcids són d'absorció lenta. Per això l'ametlla posseeix un índex glucèmic baix.


Prova les nostres ametlles de cultius ecològics de proximitat i la resta de la nostra gamma de fruits secs Onyar. Ara vénen en un envàs 100% reciclable amb un 16% menys de plàstic.


103 views

Yorumlar


bottom of page