top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Pasta fresca 100% natural i sense additius

La nostra pasta fresca és totalment natural i no porta cap tipus d’additiu. Un dels processos que garanteixen la seva qualitat és el pas de l’aliment pel pasteuritzador.

En aquesta imatge podem veure com un dels treballadors de l’obrador fa la selecció artesanal d’una de les nostres varietats de pasta fresca, les crestes d’escalivada i formatge de cabra, i les col·loca dins del pasteuritzador. El tractament tèrmic de la pasteurització, juntament amb l’envasat en atmosfera modificada i l’emmagatzematge en fred, ens permeten assolir i garantir els nivells de seguretat alimentària, qualitat i vida útil del producte òptims, sense haver d’afegir cap additiu. Comproveu-ho a les etiquetes dels nostres productes!


El procés de pasteurització


La pasteurització és un procés tèrmic que té com objectiu reduir la càrrega microbiana dels aliments, en aquest cas de la nostra pasta fresca i, juntament amb l’envasat en atmosfera modificada i l’emmagatzematge en fred, allarga la vida útil del producte mantenint-ne la màxima qualitat i seguretat.


Dins l’obrador treballem amb un túnel de pasteurització en continu d’uns 7,8 metres en total, repartits en 3 parts:


La primera part, de 3,3 m, és la zona d’entrada de la pasta dins del túnel de vapor d’aigua. Un treballador de l’obrador, prèviament i de forma manual, fa una tria de tot aquells raviolis que no compleixen amb les especificacions de qualitat (mida, color, textura, etc.) i els retira del procés productiu. Els raviolis que són òptims es col·loquen a l’entrada del pasteuritzador.


La segona part, de 2,6 m, és la part de la pasteurització on hi ha l’entrada de vapor d’aigua i la pasta arriba a una temperatura i a un temps determinat per tal d’assolir amb els nivells de seguretat alimentària desitjats.


La tercera part, de 1,8 m, és on es troben les resistències i els ventiladors, i és la zona on hi té lloc l’assecatge i la sortida del producte pasteuritzat. És en aquest punt on el treballador torna a tenir protagonisme perquè de forma ràpida i ordenada retira el producte que surt del túnel del pasteuritzador i el col·loca a una nova màquina coneguda com a abatedor.


L’objectiu de l’abatedor és abaixar la temperatura del producte de forma ràpida i evitar doncs que aquest mateix arribi a temperatures òptimes de creixement i desenvolupament de microorganismes.


Finalment, una vegada el producte arriba a temperatura de +3 Cº, ja entrem a la part final on el treballador envasa la pasta amb bosses en atmosfera modificada, i el destina a la cambra de producte acabat llest per arribar a les botigues i els clients finals mitjançant un bon control de temperatura d’emmagatzematge i transport.



14 views
bottom of page