top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Els usuaris de les residències de la Fundació també cuinen

La Fundació Ramon Noguera, a més de generar ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant diferents àrees de negoci, com l'obrador d'alimentació ecològica, també gestiona centres i serveis d'atenció a persones del col·lectiu, entre els quals disposa de residències i centres de dia.

En aquesta ocasió us volem explicar què han cuinat a les residències aquests dies de Setmana Santa. Les residències de la nostra organització s'inclouen en l'àmbit de l'acolliment residencial, un servei que s'ofereix a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i en on reben diferents intensitats de suport atenent a les necessitats individuals de cada persona, amb l'objectiu de proporcionar-los un entorn el més semblant possible a la llar familiar i de promoure la vida independent.


Aquests dies de Setmana Santa, els usuaris de les nostres residències han estat elaborant bunyols de Pasqua, en el marc de l'itinerari de cuina. Aquest itinerari és una activitat que es fa setmanalment i, en dates assenyalades com és el cas, es cuinen les receptes típiques de la nostra cultura. Amb el suport de l'equip de professionals d'atenció directa, un grup de persones van cuinar bunyols de dues varietats diferents: bunyols de poma i bunyols de plàtan i coco, que van quedar boníssims.

La cuina és una activitat que els agrada molt. Per triar les receptes, prèviament busquen diferents opcions per Internet i els usuaris decideixen la recepta que volen dur a terme. Fan la llista de la compra dels ingredients necessaris, i participen en totes les fases de l'elaboració que poden (sempre amb l'ajuda dels professionals).

Els itineraris són activitats generades a partir de les preferències de cada persona, i posant-les en comú amb un grup de persones. Això és possible perquè en la Fundació Ramon Noguera treballem amb la metodologia de la Planificació centrada en la persona, un procés que fa èmfasi en els objectius de vida que té cadascuna d'elles, en els seus desitjos i les seves necessitats de suport, focalitzant les seves fortaleses , habilitats i preferències.


9 views
bottom of page