top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Com cuinar calçots a casa: a la brasa, al forn o a la planxa elèctrica


Tots coneixem la manera tradicional de fer una calçotada: cuinant els calçots sobre el foc, amb una flama molt viva tocant-los i deixant-los acabar de fer al seu propi vapor embolicant-los amb paper de diari.

Sovint no tenim aquesta opció a casa, però això no vol dir que no puguem gaudir igual d'una calçotada.

Per això us proposem 3 idees senzilles i resultones per cuinar calçots a casa de forma fàcil i poder degustar-los en família juntament amb la nostra deliciosa salsa.


Calçots a casa a la brasa

Si disposem de l'espai i el material de barbacoa, una de les maneres més fàcils de cuinar els calçots a casa serà a la brasa. Primer hauràs de preparar-los (tallant les fulles i les arrels del calçot), després col·locar-los molt junts i apretujats a la graella per assegurar una bona cocció i, finalment, quan estiguin al punt (la capa exterior negra i l'interior tendre) embolicar-los a paper i deixar-los reposar.


Calçots al forn de casa

Per als que no tenen opció de cuinar-los a la brasa, les nostres cuines ens ofereixen altres maneres de fer-ho aconseguint resultats igual de bons. Una és al forn. Igual que a la brasa, exigeix una preparació prèvia: cal netejar, tallar part de les fulles i extreure l'arrel.


A continuació, es disposen un al costat de l'altre sobre una reixeta i, en aquest cas, col·locarem una safata a sota per evitar tacar el forn amb l'aigua que deixaran anar durant la cocció. Uns 15 minuts amb el forn a 200°C amb calor baixa i aire amunt i avall seran suficients per tenir els nostres calçots a punt per embolicar-los.


Calçots a la planxa elèctrica

El primer pas per cuinar els calçots a la planxa és, novament, preparant-los bé. Es renten per eliminar la terra, s'assequen amb un drap i se'ls talla el cul amb les arrels i les fulles pansides.


Després d'haver encès i deixat escalfar la planxa, tirem un rajolí d'oli i comencem a col·locar els calçots. En aquesta ocasió, anirem posant-los de mica en mica (en grups de 3 o 4) en funció de la mida de la nostra planxa. Els deixarem uns 10-15 minuts, sense importar que es posin negres. Quan hagi passat aquest temps, posem un pessic de sal, els emboliquem amb paper i els deixem reposar, perquè s'acabin de coure.

144 views

Comments


bottom of page