top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Propietats del xiitake


El xiitake (Lentinula edodes) és un bolet comestible originari de l'est d'Àsia.

El xiitaque és el bolet més consumit del món desprès del xampinyó. La raó principal del seu èxit és la gran quantitat de beneficis que aporta per a la salut, fet que el converteix també en un ingredient tradicional de la medicina oriental.

Els bolets xiitake contenen substàncies anticancerígenes i antioxidants, a més d'ajudar a reduir el colesterol i la pressió arterial, estimular l'hormona del creixement, afavorir la digestió i són especialment efectius contra infeccions i virus, millorant les funcions del sistema immunitari.​

El seu sabor concentrat ajuda a donar un toc especial als cuinats, sense haver-ne d'utilitzar grans quantitats.

A més, és un producte extremadament versàtil. Es pot cuinar al vapor, saltejat, rostit, en guisats, sopes, i com a ingredient de truites i farcits.

Abans de cuinar els bolets assecats, cal posar-los en remull en aigua tèbia un mínim de 30 minuts. Recomanem d’utilitzar l’aigua del remull perquè té un alt contingut en nutrients.

Un dels components d’aquest bolet és el glutamat, un potenciador natural del gust. En pols és indicat com a additiu en sopes, salses, amanides, saltejats...


98 views
bottom of page