top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

10 beneficis i propietats nutricionals de les olives

L'oliva és el fruit de l'olivera que, originàriament, procedeix de Grècia i Àsia Menor. És un producte que es consumeix tant fresc, passant per un procés de maceració o per un procés de curació, o bé en forma d'oli.

A la nostra terra és típic menjar-les com a aperitiu o condiment de les amanides. De fet, l'oliva és un aliment bàsic de la dieta mediterrània, i és molt saludable gràcies al contingut en àcids grassos mononinsaturats que resulten cardiosaludables, i també perquè conté oleuropeïna, un constituent que li confereix el típic sabor amarg i el seu consum és beneficiós per prevenir algunes malalties degeneratives, a més d'aportar-hi altres avantatges medicinals.


Avui anomenem 10 propietats i beneficis que tenen les olives:


1. Reducció de dificultats cardíaques


Té grans efectes positius per a la coagulació de la sang, gràcies al seu alt nivell de calci necessari per prevenir el colesterol i, per tant, per reduir el risc d'atacs cardíacs i malalties del cor.


2. Conté minerals eficients per a l'estructura òssia

L'extracte de l'oliva negra millora la fortalesa de l'esquelet i preveu el desgast dels ossos, gràcies a la constitució de calci i altres minerals essencials per l'estructura òssia.


3. Antiinflamatori


Les propietats que proporciona l'oliva a través de l'oli té efectes similars als analgèsics i, com a tals, pot reduir la febre.


4. Vitamina E


Ofereix un antioxidant que protegeix el cos de possibles problemes a la pell i als ulls.


5. Ajuda contra l'anèmia


Les olives contenen proporcions de ferro que ajuden a lluitar contra l'anèmia.


6. Beneficiós per a les dones


Les olives són bones candidates per al tractament de la pèrdua òssia, especialment a la postmenopausia de les dones.


7. Regula els trastorns hormonals


La seva ingesta és saludable pel balanç hormonal, ja que les substàncies químiques i naturals incideixen en l'estat d'ànim i contribueixen a millorar-lo.


8. És preventiu de malalties cognitives


El suc de l'oliva fomenta la prevenció de l'Alzheimer.


9. Baix pes i millora digestiva


Introduir l'oli d'oliva a la dieta és un suggeriment mèdic per evitar l'obesitat i per millorar el procés digestiu.


10. Set olives al dia


Els experts en nutrició recomanen consumir quantitats reduïdes de l'aliment dins una dieta equilibrada, ja que tenen beneficis nutricionals i gastronòmics.


Així, doncs, les olives, així com els seus derivats, com l'oli d'oliva, són un complement saludable a afegir als menjars, a més de protegir el cos i la ment de possibles alteracions.


Dins la nostra gamma d'olives ecològiques Onyar, podeu trobar les varietats Arbequina, Hojiblanca, Aragó amb oli d'oliva i Aragó amb aigua i sal. Els nostres productes són 100% naturals, ja que no porten cap mena d'additiu.



19 views
bottom of page