top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Difusió de l'alimentació saludable a nens i nenes

Amb motiu de la Setmana Bio a les escoles, que va tenir lloc del 16 al 24 d'octubre, a la Fundació Ramon Noguera vam organitzar un programa de visites per a escolars amb l'objectiu que coneguin el nostre projecte social i també de difondre i crear hàbits d'alimentació saludable . A causa del seu èxit, tindrà continuïtat durant l'any.


La visita

Les visites consten duna explicació sobre què és la fundació, quina és la seva missió en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual i què és el projecte d'alimentació ecològica Onyar. Tot seguit es projecta un audiovisual per conèixer més a fons el projecte i el procés de producció.

A més, hem ideat uns contes infantils per explicar als nens i nenes el projecte d'alimentació ecològica Onyar, de manera amena i comprensible. És una manera divertida d'explicar què són els aliments ecològics i difondre l'alimentació saludable entre els infants.

Després del conte, fan una visita a l'obrador, on poden veure en directe com es produeixen els aliments, i els hi expliquem els processos i les nostres condicions d'higiene i seguretat alimentària.

A continuació, fan un taller amb un material moldejable, un tipus de plastilina que s'asseca, amb la qual poden fer un imant per portar a casa, en forma de pizza o de raviolis. Finalment, passen pel nostre showroom, on poden veure exposats tots els nostres productes acabats.


Pel que fa als contes

Poliverta és el nom d'una pizza ecològica de verdures feta a l'obrador d'Onyar. I en Panoli és un ravioli fresc, també ecològic, farcit de xiitake i carbassó. Ells són els protagonistes dels contes, on ens expliquen d'on vénen, qui i com els han elaborat. Són dues històries entretingudes perquè els nens i nenes puguin aprendre com s'elaboren les pizzes i les pastes a l'obrador d'Aliments Onyar, quines qualitats saludables tenen aquests productes i entenguin el valor social d'uns aliments elaborats des d'un projecte social. Els contes estan actualment en català i, ben aviat, els traduirem al castellà.


Aquests contes s'han creat al centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera. Les il·lustracions estan fetes per Josep B., que és educador social del centre i forma part de l'equip creatiu que ha desenvolupat la història, juntament amb un altre educador, Jaume S., i amb Paula C., tècnica de l'àrea de treball de servei de Teràpia Ocupacional. Cal destacar que, en la creació de la narració i les il·lustracions, també hi han participat.

5 views
bottom of page