top of page
onyar_bodeg-pizza_high-RGB.jpg

Lots Créixer, productes amb gust social per les festes de Nadal14 empreses socials catalanes s’uneixen per fer lots socials per la campanya de Nadal. Aliments Onyar també participa d'aquesta iniciativa

Els lots Créixer es posen a la venda de cara a la campanya de Nadal i van destinats a totes aquelles empreses, organitzacions o particulars que vulguin fer un obsequi amb valor social, ja que la compra d’aquests productes suposa una acció socialment responsable, sumant oportunitat i compromís social.

Aquests lots es van presentar el 8 de novembre a la Fundació MAP. En representació del grup han intervingut Hermínia Ordeig, de la Fundació MAP, Núria Cendoya, de l’Associació Alba, i Jordi Llauradó, de Sant Tomàs.

Hermínia Ordeig va explicar que “el grup Créixer està format per empreses socials de Catalunya que tenen com a finalitat la generació de llocs de treball per a persones amb discapacitat amb especials dificultats o amb risc d’exclusió social”. Segons la responsable de la Fundació MAP “el grup permet cooperar i crear aliances” entre les empreses que en formen part, la majoria de les quals centres especials de treball o empreses d’inserció, per donar sortida als productes agroalimentaris propis que elaboren i que generen un alt retorn econòmic i social per a les persones i el territori, ja que actualment donen feina en conjunt a més de 130 persones amb situació de vulnerabilitat.

Per la seva banda, Núria Cendoya va explicar com beneficia Créixer a les entitats que en formen part. Segons va dir, és “una oportunitat única” per les entitats que en formen part perquè “tenim bons obradors però petits, que fan molt bons productes, però ens costa comercialitzar-los, i el fet d’agrupar-nos ens ajuda a fer arribar la nostra producció a tot Catalunya”.

En la seva intervenció, Jordi Llauradó va explicar els tres formats de lots que s’han dissenyat: Gourmet, Dolç i Maridatge, i va explicar els productes diversos de proximitat i de qualitat que s’hi inclouen, com ara embotits, formatges, oli, cava, vi, torrons, xocolata, melmelades, patés, galetes... Llauradó va destacar que “un gran atractiu de Créixer és la diversitat de productes d’arreu del territori” i va afegir que “els lots són una bona plataforma per donar a conèixer els productes de cadascuna de les entitats”.

Els productes que formen els lots:

- formatges d’elaboració pròpia Muuu Beee de la Fundació MAP (Ripollès)

- xocolata i torrons de Sant Tomàs (Osona)

- vi de l’Olivera Cooperativa (Urgell)

- cervesa artesana Sikaru de la Fundació Badalona Capaç (Barcelonès)

- caixes de fusta d’Ilersis (Segrià)

- melmelada Can Moragues de la Fundació Astres (la Selva)

- galetes artesanes El Rosal de l’Associació Alba (Urgell)

- llavors caramel·litzades i xocolatines d’Ordi Natura (Barcelonès)

- torrons, bombons i rajoles de l’associació Hi Som (Vallès Oriental)

- embotits artesans Mallart 1916 de la Fundació Mas Albornà (Alt Penedès)

- mel i lactis de la Lleteria les Obagues Talma (Les Garrigues)

- olis i olives Hortus Aprodiscae d’Aprodisca (Conca de Barberà)

- patés d’Aliments Onyar de la Fundació Ramon Noguera (Gironès)

- formatges Muntanyola i Vins Urpina d’Ampans (Bages).

Segons va explicar Ordeig, l’any passat el grup el formaven 7 empreses socials, i enguany ja en són 14 les que hi aporten els seus productesL. ’any 2017 es van fer un total de 3.500 lots que van arribar a diferents punts de Catalunya, una xifra que s’espera igualar o superar aquest 2018.

Els lots Créixer es poden comprar a través de les pàgines web de cadascuna de les empreses productores.


137 views
bottom of page